#ContactForm1 { display: none ! important; }

2016 m. lapkričio 2 d., trečiadienis

Įsimylėti rudenį

autumn
Metų laikas, kurio labiausiai nemėgau (iki šių metų) buvo ruduo. Turbūt, kaip ir iš daugelio kitų, jis mano nemalonę buvo užsitraukęs dėl: savo ūkanotų rytų; taip ir neprašvintančių dienų; pagelos, nemaloniai čiupinėjančios pirštinių vis dar atsisakančias rankas; nuolatinio lietaus; aplinkinių rūškanos veiduose, kuri buvo labai trumpam ištirpdyta nuo jų veidų, kol šildė vasaros saulė,; artėjančių Vėlinių ir daugybės kitų dalykų. Nuoširdžiai nemėgau rudens ir netgi buvau pradedanti įtikėti ta "sezonine depresija", kuri, rodos, neaplenkia nei vieno mūsų krašte.
tea
a hug in a cup
O šiemet kažkas viską pasuko maždaug 180 kampu ir tas ruduo tapo ne toks siaubingai nemalonus. Atrodo, nieko labai ypatingo neįvyko, tai galbūt tai tik požiūrio klausimas, kaip ir daugelis dalykų. Bet kokiu atveju, džiaugiuosi, kad artėdama prie tam tikrų skaičiukų gimtadienio kalendoriuje, artėju ir prie gyvenimiškos brandos, kai į daugelį mus supančių, rodos įprastų dalykų, pasižiūri kitu rakursu ir viskas nusidažo kitomis spalvomis. Požiūrio klausimas, ne kitaip.
Žinote, vietoj prieš tai buvusio bambėjimo, kad lauke šalta ir nesmagu, o jeigu dar lietus lyja trečia diena iš eilės, aš tiesiog išsirinkau šiltus, minkštus siūlus, įsigijau virbalus ir mezgu sau jaukumą, kuris sušildys žvarbiomis rudens dienomis. Vietoj niurzgėjimo, renkuosi muziką - tokią, kokia patinka labiausiai ir klausausi jos namuose ar mašinoje padidintu garsu. Nereikia net kalbėti, ko verti vakarai namuose, jaukiai susisukus į vilnonį pledą, geriant karštą arbatą ir žiūrint drauge gerą filmą ar serialą.
happy woman in autumn
Tad ruduo nėra jau toks nevykęs. Jis kitoks. Visoks. Ir tikrai būna dienų lyg tyčia. Bet jos praeina, kaip ir visa kita gyvenime. Tai kodėl nepasidžiaugti tuo, kas vyksta dabar? Priimant viską kaip faktą.
Nesulauksime mes nei žiemos švenčių, nei gaivališko pavasario neišgyvenę rudens ramybės ir savotiško sąstingio. Bet tai gali būti puikus metas mums nurimti savyje, pamąstyti apie tam tikrus dalykus ir viską sudėliojus į savas vietas džiaugtis šia diena.
Yoko Ono yra pasakiusi, kad ruduo mus moko nuolankumo ir ji velniškai teisi. Kasdien galvojant apie vasaros saulę ar pavasario žibutes, tikrai neišeis pasidžiaugti rudens vaisiais.
Leiskime sau jaustis ypatingais, nes ne visi gyvena gyvenimus, kuriuose yra lapkritis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą