#ContactForm1 { display: none ! important; }

2015 m. liepos 3 d., penktadienis

Įkvėpimui - skandinaviškas interjeras /Inspiration - scandinavian interior/

Nors Norvegija ar Suomija - atšiauraus klimato šalys, įsikūrusios prie pat jūros ir čia gyvenančių žmonių kasdienybėje bei namuose turėtų jaustis šiaurės vėjai ir saulės trūkumas, tačiau skandinaviškas modernus interjero stilius yra vienas populiariausių pasaulyje. Nenuostabu, kad skandinavišką minimalizmą pamėgo ir lietuviai.
Pats stilius susiformavo apie 1930 - uosius metus ir yra kildinamas iš modernizmo. Pagrindiniai šio stiliaus bruožai - jaukumas, komfortas ir daug šviesos. Taip pat skandinaviškas stilius pasižymi paprastumu bei lengvumu. Pagrindinė spalva - balta, bet interjero kūrime pasitelkiami ir šviesūs žydros, žalios, turkio ar geltonos spalvos atspalviai. Baltame fone puikiai išryškėja pasirinkti interjero akcentai: paveikslai, augalai. Šviesios spalvos geriausiai optiškai suteikia erdvės ir švaros pojūtį. Erdvės pojūtį, jeigu norisi, dar galima sustiprint ir veidrodžiais. 
Grindų apdailai dažniausiai naudojama natūrali kokybiška mediena. Ji gali būti dažyta baltai, gali būti natūralios gelsvos spalvos, svarbu, kad grindys įsilietų į bendrą patalpos foną. Retesniu atveju prie baltų sienų gali būti derinamos tamsios riešutmedžio grindys. Tai nėra tradiciška skandinaviškam interjerui, bet kontrastas - žavingas.
Ypatingas dėmesys skiriamas patogiam erdvių ir baldų išdėstymui. Visi elementai: nuo sienų iki pagalvėlių yra švelnių pastelinių atspalvių, aiškių linijų - tai kuria jaukumą. Daiktai dėstomi simetriškai apie pasirinktą vieną elementą. 
Kaip jau minėjau, erdvė ir šviesa čia labai svarbūs, tad kuo šviesiau - tuo geriau. Dėl šio fakto daug dėmesio skiriama apšvietimui. Dažniausiai renkamasi kelių rūšių apšvietimą: pagrindinį patalpos ir keletą šalutinių, tinkamų skaitymui ar intymesnei nuotaikai sukurti. Juk tamsiais vakarais kuo daugiau šviesos - tuo mūsų namai tampa jaukesni! 
Skandinaviško stiliaus interjeras yra pakankamai paprastas ir lakoniškas, be jokio pompastiškumo, nes čia svarbiausia - patogumas.
plants
kitchen
living room
work desk
bedroom
bathroom
plants




2 komentarai: