#ContactForm1 { display: none ! important; }

2016 m. kovo 15 d., antradienis

Baimė iš baimės ARBA ar tikrai verta auginti(s) baimes


Žinote, kas yra blogiau už sėdėjimą savo komforto zonoje? O gi įvairios baimės, kurios kasdien jus graužia ir suriša rankas (ir ne tik jas) visomis prasmėmis. Baimė priimti sprendimą. Baimė ką nors keisti - iš esmės arba vos pastebimai. Baimė veikti, nes "kiti nesupras". Baimė daryti ką nors kitaip nei visiems įprasta. Baimė "sudegti" pasirinkus neteisingai. Baimė išsišokti, nes "ką pasakys kiti?". Baimė... dėl baimės, nes per daug galvoji ir per mažai darai.
Velniop! Siųskit visas šias ir panašias nesąmones, kurios krebžda galvose, kaip kokie pabaisiukai, mintantys jūsų baimėmis. Matyt ne veltui J. V. Gėtė buvo toks įžvalgus: "Baimė užkrečiama taip pat kaip sloga ir kiekvieną sykį daro iš vienaskaitos daugiskaitą". Bijoti galima absoliučiai visko... Ar mes to norime? Tikrai ne. Tad rimtai pasikalbėkite su savo Pabaisukais ir išsiaiškinkite viską visiems laikams. Juk sakoma, kad pažvelgus baimėms į akis, jos tiesiog išnyksta.
Kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad viskas tikrai, dažniausiai, priklauso tik nuo požiūrio į daugelį dalykų. Kaip priimi - taip ir turi. Kokiomis mintimis maitiniesi (ar maitini kitus) - toks ir esi. Ir nereikia čia išradinėti dviračio, kuris ir taip nuo neatmenamų laikų puikiai rieda.
Kai suprasime, kad vis dėlto daugelį dalykų galime kontroliuoti arba bent jau įtakoti savo mintimis, veiksmais ir poelgiais, manau, pavyks pozityviau  žvelgti į mus supančią aplinką ir racionaliau įvertinti tai, kas vyksta aplink mus. Antrasis žingsnis bus tada, kai pasikalbėsite su savimi ir išsiaiškinsite, kas jus labiau gąsdina ir neramina, ką ir kodėl norėtumėte (pa)keisti, kad tie dalykai, kurie šiuo metu netenkina jūsų virstų bent jau pakenčiamais. Kitą žingsnį galėsite žengti tada, kai nuspręsite ko imsitės vis dar netenkinantiems dalykams pakeisti. Ir taip žingsnelis po žingsnelio, net nepajusite, kaip priartėsite prie švarios, skaidrios naujos seno pradžios.
Nešvaistykite savo energijos menkaverčiams dalykams, tokiems kaip baimės. Veikiau ieškokite išeičių, sprendimų ir būdų kaip galite sau pagelbėti.
"Didžiausia klaida gyvenime - tai nuolatinė baimė suklysti" /Elbertas Hubardas/

P. S. Iš kito kampo - Ilzės dirbtuvėse

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą