#ContactForm1 { display: none ! important; }

2015 m. spalio 16 d., penktadienis

Vertybės: įdirbis sporto salėje AR sielos - proto - kūno harmonija

 Mums klijuojama tiek etikečių, kad vargu ar per jas besimato bent lopinėlis tikrojo AŠ. Esame spraudžiami į įvairaus pobūdžio rėmus. Mums pritaikomos keisčiausios klišės. Matome tiek fotošopo, kad daugelis negebame atskirti, kur realybė, o kur tik iliuzijos, skirtos tam tikrai rinkai.
Kaip ten sakoma, jeigu ką nors darysi 21 dieną - tai taps įpročiu. Tai čia, turbūt, panašiai yra su tuo, kad, ką matai, kokia informacija esi maitinamas - su tuo ilgainiui sąmoningai ar ne pradedi tapatintis.
Jeigu žurnalai rėkia apie kūno kultą, nori nenori, bet tai, daugiau ar mažiau, paliečia kiekvieną iš mūsų. Vieni metasi į vegetarystę, kiti atranda žaliavalgystę, treti nenuilsdami pluša sporto salėse, siekdami prilygti žurnaluose besipuikuojantiems kūnams. Ir kartais situacija būna tokia absurdiška, kad, pavyzdžiui, kokia brandaus amžiaus moteriškė sau neatsakiusi į klausimą, kam jai vis dėlto reikalingos "grotelės" ir "kubiukai" pilvo srityje, beatodairiškai kilnoja svarmenis, lieja prakaitą sporto salėje su asmeniniu (čia būtina sąlyga!) treneriu dažniausiai tam, kad tiesiog įsikeltų asmenukę ar instagraminę nuotrauką ir pelnytų daugybę "laikų"...
Dar absurdiškiau atrodo jauna mergina, kuri vis dar nuoširdžiai tiki, kad apvalią, dailią krūtinę (tikrą!) įmanoma suderinti su plokščiu "six-pack'u". Gaila, bet dažnas atvejis, kad asmeninis treneris rūpinasi tiesiog gerais sportiniais parametrais, bet pamiršta paaiškinti tokias subtilybes, kaip, kad procentaliai didžioji moters krūtinės dalis yra sudaryta iš riebalinių audinių, kurie sportuojant "nyksta" ir jeigu riebaliukai traukiasi nuo pilvo preso, vadinasi "traukiasi" ir pati krūtinė. Aišku, daugumai jaunų merginų patinka tas "išdirbtas" presas, todėl, vėliau, supratusios jo kainą, griebiasi plastikos chirurgų telefonų numerių. Vieša paslaptis, kokiu reikalu - krūtinės korekcijoms atlikti.
Puiku, jeigu tik tiek žmogui reikia iki pilnos laimės - plokščio pilvo ir dailios krūtinės, bicepsų raumenų auginimo ar tapti madingu, pasikinkius žaliuosius kokteilius.
Pasiekti norimų kūno formų, drįstu teigti, tikrai paprasčiau, nei atrasti sielos, proto ir kūno harmoniją. "Stenkitės, kad grožį papildytų pastovios vertybės" /Ezopas/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą