#ContactForm1 { display: none ! important; }

2013 m. gruodžio 29 d., sekmadienis


Paskutinės šių metų dienos. Keistos. Tylios. Besiruošiančios toms burbuliuojančioms nuo emocijų akimirkoms, šimtosioms sekundėms...
O aš, kol neišsklaidyta ta keista ramybė, noriu sudėlioti savo mintis Jums. Noriu palydėti šiuos metus su prasmingais linkėjimais ir naujais būtinybių sąrašais. Apie tuos sąrašus esame kalbėjasi ir tai visu šimtu procentų patikrintas reikalas. Ką užrašai, lengviau materializuojasi. Taigi, pasiimkite pieštuką, rašiklį, kas po ranka, ir popieriaus skiautę. Naujiems pasižadėjimams SAU. Ir te neapleidžia jūsų drąsa ir ryžtas juos įgyvendinant!
Italų rašytojas Antonio Tabucchi yra pasakęs: "neįprasčiausios kelionės yra tos, kuriose dar nebuvau, kurių niekada negalėsiu įgyvendinti. Jos lieka neužrašytos arba įstrigusios savo slaptoje abėcėlėje už mano akių vokų vakare. Tuomet miegas nugali mane ir štai aš iškeliauju." Kaip bebūtų, svarbiausia - nebijoti leistis į gyvenimo keliones, net jei tai - tik sapnas ar fantazijos.
Esate kada nors pradėję gyvenimą iš naujo? Nesijaudinkite, jeigu atsakymas neigiamas, tokių kaip Jūs - dauguma. Turbūt nerastume nė vieno žmogaus, kuris bent kartą nebūtų pabandęs ar nors pasvajojęs pradėti gyvenimą iš naujo. Netgi maži pokyčiai, mintys į juos, veda pasikeitimų keliu. Žiūrėkit, ims ir atves tie klaidūs, vos praminti takeliai į platų, lyg lėktuvų pakilimo takas, permainų vėjų nugairintą kelią.
Vieni žmonės gyvenimą(-e) keičia(si) kartą, bet iš esmės, kiti - pradeda kiekvieną pirmadienį ar bent jau nuo Naujųjų. Reikėtų išsikelti paprastą klausimą ir labai nuoširdžiai sau į jį atsakyti - kuo mums neįtinka senasis gyvenimas? Ir patikėkit manim, tikrai ne visada verta jį keisti (bent jau nereikėtų to daryti iš pagrindų). Atsikračius senų dalykų, jų vietą neišvengiamai užima nauji. Tik dažniausiai gauname tai, ką turėjome (ar ko verti esame). Ir nauji dalykai, tikrai nereiškia geresni. Eikvojama energiją norint pasikeisti, bet nieko nesigauna? Kas tai, bloga karma ar giminės bobučių prakeikimas? Psichologai teigia, kad gyvenimo scenarijų esame pasmerkti kartoti tol, kol išmoksime svarbiausią pamoką - suprasime, kad šio spektaklio režisieriai ir pagrindiniai aktoriai esame mes patys, ir kad niekas nepasikeis, jei tik stumdysime dekoracijas ir keisime antraplanius aktorius. Labai svarbu išmokti visas gaunamas iš gyvenimo pamokas suprasti, pasikeisti pačiam, o ne suplukus keisti visą pasaulį aplink save. Tapęs kitaip mąstančiu žmogumi juk kitaip tvarkysi ir savo gyvenimą, pritrauksi visai kitokią aplinką.
Permainos pačios savaime nėra nei gėris, nei blogis. Tiesiog, jų jums reikia arba ne. Pokyčiai netgi neprivalo būti labai ryškūs ir matomi. Svarbu, kaip dėl tų pokyčių jaučiatės jūs patys.
Kartais verta kuo ilgiau pasimėgauti buvimo čia ir dabar, ne keisti gyvenimą, o jį turtinti: mintimis, poelgiais, darbais, buvimu.
Stovintis ežero vanduo niekuomet nevirs pelke, jei į jį įtekės ir ištekės srovės ir giluminės versmės, suteikiančios naujos gyvybės. Tereikia mokėti jas atrasti ir įsileisti į save...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą