#ContactForm1 { display: none ! important; }

2013 m. rugpjūčio 4 d., sekmadienis

Griaunam, o gal statom (?) mitus apie vyrų ir moterų santykius

Taigi taigi, amžini ginčai ir diskusijos vyrų ir moterų santykių tema. Ištisus metus ir netgi sezonus laikraščiai bei žurnalai, o ir internetiniai portalai neatsilieka skalambindami varpais - tai kaip vis dėlto yra, kokie tie Marso ir Veneros santykiai, kas juos griauna, o kas sutvirtina?
Nuomonių begalybė, tarp jų - ir manoji :) Galite nesutikti, bet kažkaip instinktyviai jaučiu, kad bus pritariamai man linksinčių galva ;) Pradedam!
Iš straipsnio "10 smulkmenų, kurios gali sugriauti vyro ir moters santykius"
Namų ruoša. Kai pradedama ginčytis, kas šįvakar turėtų suplauti indus ar išsiurbti kilimus, nuvalyti dulkes. Nepatikėsit, tai ne tik piktavališkas "moteriškų" darbų ignoravimas ar apsimetinėjimas, kad tikrai nepastebėjo visos stirtos neplautų indų kriauklėje, tai kur kas daugiau! Anot psichologų - tai skirtingų asmenybių susidūrimas. Mat tik pusė iš 16 egzistuojančių asmenybės tipų yra linkę organizuoti ir mėgsta tvarką! Ir kodėl aš toje pusėje, kuri tai mėgsta... Bet, nėra nepaaiškinamų dalykų, priešingybės traukia :)
Svarbių datų pamiršimas. Jei tikrai sutikote tokią(-į), kuri(s) nesureikšmina jūsų gimtadienio datos, dar lengva ranka numoja į jūsų bendras šventes, metines ir pan... nepulkite į paniką, tiesiog imkitės gudrybių ;) Pavyzdžiui sukurkite šeimos kalendorių, su jums svarbiomis datomis ir pakabinkite jį pačioje matomiausioje namų vietoje. Tas užmiršimas ar ne, psichologų teigimu, atsineštas iš šeimos, auklėjimo padarinys.
Per didelis įtarumas arba per didelis dalijimasis socialiniais tinklais (pavyzdžiui FB). Aišku, kiek žmonių, tiek jų tipų, charakterių savybių paketėlių ir pan., bet santykiuose bet kokiu atveju turi būti pasitikėjimas vienas kitu. Čia nediskutuotina tema, man manymu. Bet dėl tų bendrų, šeimyninių ar kaip čia jas pavadinsi paskyrų FB, na... jums spręsti, ar neperžiangiate vienas kito privatumo ribų. Bet tuo besidominčių žmonių teigimu, dažniausiai tokios poros, kurios eskaluoja nuostabius santykius, darną, yra visur ir visada tiesiog neišskiriami, turi ir savo - tik savo asmenines paskyras, kurios dažnai netgi slaptos (bent jau kurį laiką) nuo antrosios pusės. Tai, ar tikrai esate tokie nedalomi? Gerai pasverkit kiekvieną savo ir kaip poros žingsnį ;) Kad santykiai ir jų puikumo viešinimas netaptų ironiškais juokeliais bendrų draugų kompanijoje.

Jau kitame tinklapyje antraštės tiesiog rėkia - "Vyrai, būkite vyriški!".
Na, brangieji, būtų įdomu išgirsti iš pačių jūsų, kaip išlaikote tą aukso viduriuką tarp namų tirono ir skudurėlio po jos kojomis? Esate girdėję - pagarba yra visų santykių pagrindas!!! Čia, mielos damos, frazė skirta ir jums.
Vyrai, valdykite emocijas. Ne, tai nereiškia užsisklęskite ir nekalbėkite net kankinami :) Tiesiog netapkite perdėtai jautria savimyla, sentimentaliu jautruoliu, kuris braukia ašaras ir verkia mylimajai ant peties, vos pirmai progai pasitaikius.
Būkite ryžtingi. Parodykite iniciatyvą planuodami bendras veiklas, aktyviai bendraukite pokalbiuose su antra puse, spręskite pats. Šių dienų moterims norisi, bent jau daugumai mano pažįstamų, lygiaverčio partnerio. Tačiau nesupainiokite ryžtingumo su įsakinėjimu! Moterys šiais laikais emancipuotos ir nemėgsta, kad joms aiškintų, ką daryti.

Kaip vyrai skaito moterų ženklus. Čia, aišku, būtų galima parašyti keleto dalių straipsnį su kelių savaičių pratęsimais ;) Bet apsiribokime laiku ir vieta. Ko nori moterys, ką jos galvoja ir kuo gyvena, bandė atsakyti Melas Gibsonas viename iš filmų. Vienaip ar kitaip tai buvo perteikta pakankamai įtikinamai. Tik kartais pasidaro visai neaišku, kaip pasielgti paprasčiausioje situacijoje – kai vyrui nusišypso mergina. Ir ką tai galėtų reikšti? Ar ji visai mielai susipažintų su jaunuoliu, kuriam atseikėjo savo baltų dantukų eilę, ar tai tiesiog jos gera nuotaika, ką tik išėjus iš grožio centro. O gal tiesiog ji ką tik išsibalino dantis pas odontologą. Kuris gal buvo visai nieko, komplimentų nepagailėjo, o ir maksimalios kainos už paslaugas nepareikalavo. Dviprasmybės... Kaip teigia tyrinėtojas, besispecializuojantis psichologijos ir protinių sugebėjimų srityje, dauguma vyrų tiesiog nesugeba atskirti vieno ar kito signalo reikšmės. Niekaip. Jei tai nebūna išdėliotos mintys raštu, tiesiai, be jokių galinio išėjimo variacijų.
Moterys šaudo taikliau, vyrai, deja, dažnai tik į lovos pusę. Sutikit, keista situacija, kai vyrai paprasčiausius draugiškus santykius interpretuoja vienaip – savaip – tai yra jiems net nekyla abejonių, kad netikėtai nusišypsojusi mergina yra pasiruošusi stryktelėti kartu su juo į lovą, be jokių ten o, bet, tačiau.
Vieno iš daugelio tyrimo rezultatai yra tvirtas pagrindas teigti, kad mergina, nenorėdama bendrauti su vaikinu, šypsotis negali. Net jeigu vidinis taktas neleidžia imti taip ir išrėžti tiesiogiai: ei, atšok, aš nenusiteikusi su tavimi liamūrams. Teks susikaupti ir viską išsakyti paraidžiui. Lėtai ir aiškiai. Nesišypsant. Priešingu atveju, jeigu meiliai šypsodamos, jos švelniai murks o ne, gal kitą kartą – dažniausia tai bus vyrų suprasta klaidingai. Panašiai kaip – o taip, o taip, ir ne kitaip, esi tu tas, kuris pats tas. Dabar, tuoj, gal dar ir rytoj.
Kita vertus, gal nereikia vyrų kaltinti ar nurašyti į visiškų nesusipratėlių gretas. Ko norėti, kad jie teisingai mus suprastų, jeigu kas dešimta moteris prisipažįsta, jog šypsosi tuomet… kai joms baisu. Kas penkta sugeba šypsotis, kuomet ją kas nors įskaudina. Kas 2500-ta nebegali nesišypsoti po ypatingai griežtos veido patempimo operacijos… :))

Tęsinys, manau, bus, nes ši tema sena, kaip pati Žemė, bet ir tokia pati neišsemiama, kaip jos resursai. Nors, palaukit, resursai tai senka, išskyrus atsinaujinančius, tai gal ir vyrų moterų santykiai taps laikui bėgant bent truputį aiškesni. O kol kas, tiesiog mėgaukimės vieni kitų draugija ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą