#ContactForm1 { display: none ! important; }

2013 m. birželio 23 d., sekmadienis

Apie kompasus ir moterišką navigaciją arba paparčio žiedo beieškant


Miesto ritme kažkas paspaudė stop mygtuką. Tokia saldi ramybė. Gal dėl oro, gal dėl ilgojo savaitgalio ar labai anksti pradėtos paparčio žiedo paieškos? Juk konkurencija gana didelė, ims ir suras kas nors kitas (neduokdie, konkurentas) tą stebuklingą žiedelį ir viskas, nokautas visiems metams, iki kitos laimės paieškos šventės :)
Jei atvirai, tai Joninių niekada labai nesureikšminau. Linksma vasariška šventė, dažno gražaus lietuviško vardo nešiotojų vardadienis, proga draugams susiburti miestelių šventėse. O jūs, ar kada nors iš tikrųjų bandėte ieškoti savojo paparčio žiedo?
Man atrodo jo ieškome, sąmoningai ar ne, kasdien: pirkdami loterijos bilietėlį, šypsodamiesi nepažįstamajam autobusų stotelėje, bandydami savo galimybių ribas darbe, generuodami ir įgyvendindami idėjas... Žmogiška siekti pasisekimo.
Būna, kad kartais sustreikuoja vidinis kompasas. Tada galimybė nuklysti beieškant tos laimės švieselės išauga ir atsiradusi laisvė, nevaržomai rinktis asmeniniame GPS'e nerodomų kelių, klaidina. Būna, kad kartais prarandi ne tik koordinates, bet ir pusiausvyrą. O gyvenime, kaip važiuojant dviračiu - norint važiuoti gerai, reikia laikyti balansą.
Kai po betikslių ratų sukimo ir pramogos "einu, kur akys veda" grįžti į protą, o tuo pačiu ir savo gyvenimo kelią, pasidaro ramu ir saugu. Nes vėl susirenki save iš naujo ir prisimeni, kas esi ir kur eini.
Mano, kaip ir beje daugelio kitų moterų, navigacijos sistema kiek sutrikusi. Net prekybos centre įėjus į parduotuvę, o po to iš jos išėjus, dažniausiai pasisuku eiti į tą pusę, iš kurios ir atėjau :)) Nežinau, kaip tai logiškai paaiškinti! Pasiteisinti galiu nebent tuo, kad esu tiesiog moteris ;)
Bet jei grįžti prie laimės paieškų, tai esu atradusi savąją kryptį, pagrindinį kelią. Nors, žinoma, važiuojant pagrindiniu pasitaiko kelio ženklų su šalutiniais keliais, kartais tenka išbandyti juos, kad sužinotum, žvyrkelis ten ar asfaltas, trumpesnis kelias iki finišo ar gerokai ilgesnis. Nepabandęs - nežinosi. O nežinomybė dažnai būna tas sraigtelis, išbalansuojantis visą navigacijos sistemą. Aš noriu, kad maniškė veiktų sklandžiai, na, tebūnie su menkomis improvizacijomis, kad keliauti būtų linksmiau ir kelias neprailgtų. Juk kokybiškoje navigacijos sistemoje, kaip ir bet kuriame sumanesniame prietaise yra labai neblogas mygtukas - atstatyti gamyklinius parametrus.
O Jūs, jau nustatėte kryptį, kurios link judėsite artimiausiu metu?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą