#ContactForm1 { display: none ! important; }

2014 m. spalio 28 d., antradienis

Abejotino statuso dekoracijos

Ne pirmame interviu su žinamomis ir visuomenėje "gerbiamomis" (dėl tos neva visuotinos garbės, tiesa kyla abejonių) damomis girdžiu: "reikia vyrui netrukdyti", "kartais moteriai reikia tiesiog nieko nedaryti, tylėti ir laukti, kitaip tariant leisti vyrui dirbti ir mąstyti", "vyrą reikia gerbti ir jam tarnauti"... na, žinote, tas "tarnauti" mane turbūt nuginklavo galutinai! TARNAUTI?! Jos rimtai?!? Priminkite, kuriame amžiuje įstrigę esame? Čia kas, ponai ir ponios su dvaro samdiniais pašonėse? O gal dar gūdesni skaudžios (tikrąja ta žodžio prasme) vergovės atgarsiai nūdienoje? Jei girdėčiau ne savomis ausimis, sunkiai patikėčiau, kad šiandien yra moterų, kurios renkasi tokią tarnystės formą.
Taip, sutinku, kad vyrai yra tas mūras, tos sienos už kurių mes esame saugios, mylimos, gerbiamos ir todėl tiek pat saugančios, mylinčios ir gerbiančios. Klausau tų interviu ir, aišku, matau, dažnai blizgiuose žurnalų viršeliuose ir jų puslapiuose šmėžuojančias damas. Taip kalba tos, kurios pačios nejudindamos nė piršto gali leistis į kelionę Bahamuose (žinoma tokią kelionę finansuoja puikusis sutuoktinis, su kuriuo ir yra "pasirašyta" ta nuolankios tarnystės sutartis) ar rinktis "šopinimasi" Milane, ketvirtadienį, šiaip sau, dėl pramogos. Kalba damos, kurių vyrai sako dirbantys po 6-7 dienas per savaitę, kad būtų ne geri, o GERIAUSI verslininkai, kurie nepramiega progos užsidirbti (suprask, nevengia dirbti per "šventines" dienas, kai kiti tuo tarpu ilsisi). Nes laikantis tokio darbinio tempo gali pildyti visas savo "tarnaitės" užgaidas, pavyzdžiui, virtuvės baldus padaryti tokio pat rašto, kaip mylimosios rankinė ir paties avimi mokasinai.
Turtai ar gera finansinė padėtis iš esmės nėra blogybė. Tiesiog kartais mūsų "gerbiamieji" peržengia, mano manymu, sveiko proto ribas. Aišku, kai tikrai nuoširdžiai dirbi tiek daug, kad būtum tas geriausias ir tikrai tokiu tampi, turbūt nesvetimas tampa ir besaikis užgaidų (net ir kvailiausių) tenkinimas vien todėl, kad "aš galiu!". Na ir gerai, tebūnie... Tenkinkite tas užgaidas, jeigu tai jums suteikia laimės ar bent kiek pilnatvės gyvenime. Bet kaip su riba, kai moterys viešai dėsto, kokia neva ta tobula moteris turi būti šalia to, kuris "uždirba" joms gyvenimą. Dar dabar ausyse skamba tas "neduok Die vyrui trukdyti!"... Na, kita vertus, suprantama, dekoracijos gražiausios tada, kada tyli ir tiesiog atlieka savo pirminę funkciją - puošia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą