#ContactForm1 { display: none ! important; }

2013 m. rugpjūčio 24 d., šeštadienis

šeštadieniniai malonumai

Na ką aš galiu pasakyti? Karštligiškai užsikrėčiau keksiukų, mufinų (ar kaip dar kitaip pavadinsi) virusu! Nežinau kuo tai baigsis, bet atradau TIEK nuostabių puslapių, kuriuose gražiausios formelės keksiukams, papuošimai ir kitos saldžios idėjos, kad neatsilaikiau ;)) Jau laukiu siuntinuko su naujomis kepimo formomis, o kol laukiu, dalinuosi LABAI šokoladinio pyrago Braunio (Brownie) receptu :)

Reikės:

  • 150g sviesto
  • 200g juodojo šokolado
  • 3 naminių kiaušinių
  • maždaug 100g miltų
  • 150g cukraus
  • 4arb.š.  kakavos

Kimbam į darbus:
ant garų vonelės išlydom šokoladą (vis pamaišant medine mentele), tada sumetam kubeliais smulkintą sviestą ir laukiam, kol šokoladas ir sviestas taps vientisa mase. Nukeliam nuo garų.
Atskiriam kiaušinio trynius nuo baltymų (į atskirus indus - reikės abiejų). Į indą su tryniais dedam cukrų ir išplakam iki standžių putų. Dedam miltus, kakavą ir viską gerai išmaišom. Supilam kiek atvėsusį lydytą šokolado ir sviesto masę.
Labai gerai išplakame baltymus ir po truputį pilam juos į paruoštą masę, vis (labai atsargiai!) permaišant. Tai, kaip permaišote plaktus baltymus turės įtakos pyrago kilimui.
Tešlą pilam į sviestu išteptą formą ir šaunam į įkaitintą iki 180`C orkaitę. Kepam maždaug 20min.

Braunis - amerikietiškas skanėstas, todėl tikėtis čia sumažinti kalorijų kiekį turbūt tikrai neverta ;) Kartais, manau, galim leisti sau be jokios graužaties pasimėgauti tikro, gryno, burnoje tirpstančio pyrago gabalėliu. O kad nebūtų per mažai, skanu su plakta grietinėle ir smulkintais riešutais ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą