#ContactForm1 { display: none ! important; }

2013 m. kovo 25 d., pirmadienis

Pavėluotos sekmadieninės pirmadienio mintys

Vakar teko prisiminti studentavimo metus ir riedant busiuku Kauno link patogiai įsitaisyti, paspausti play primirštame walkman'e (o taip, aš urvinė motera vis dar besinaudojanti 5m senumo telefonu, nes geresnio ir patogesnio sau, deja, neįsivaizduoju :)) ), atsiversti žurnalą ir mėgautis saulėta kelione (beje, ta keista žiempavasario saulė šiltai sėdint ir žiūrint pro langą netgi šildo!).
Taip, būtent dėl viso šito vakar čia užklydę ir pratę prie sekmadienio minčių (skamba beveik kaip sekmadienio pamokslas :D ) nerado nieko naujo. Šiandien bandau reabilituotis šiuo klausimu ;)
Žinote ką, užkabino tokia antraštė - "Cosa nostra!". Ne, šįkart skaičiau lietuvišką žurnalą. Straipsnis apie tai, kaip fenomenaliai moterys pavertė vyrus sielos draugĖMIS, besinaudojančiomis tomis pačiomis kosmetikos priemonėmis, alpstančiomis dėl grožio kulto (labiau nei mes pačios - tikrosios moterys!), nurodinėjančiomis kaip rengtis, kur apsipirkti, kokios dietos griebtis...ir netgi kur bei kaip gimdyti (čia prisimenant šių dienų aktualijas, o gal tiksliau, kautynes dėl įstatymų ir pasirinkimo teisių bei galimybių esamoms ir būsimoms mamoms). Ir tikrai, jei atidžiau apsidairau tikrai pastebiu vis daugiau subobėjusių vyrų (jei tokie vis dar verti vadintis vyrais). TIK moteriškais rūbais ar apatiniu trikotažu prekiaujančiose vietose gali pasijusti mažų mažiausiai nejaukiai, kai prie matavimosi kabinos išgirsti paploninto vyriško tembro savininką, besiteiraujantį ar dydis tinkamas, ar nereikia jokios pagalbos!? Apie kokią pagalbą JIS kalba?!? Užsegti ar atsegti liemenėlės kabliukus? ;))

Vyrai visur ir jų daug, bet kai šie metasi į tai, kas turėtų būti su ženklu "tik moterims", darosi nejauku. Viskas gerai, kad vyrai išprusę, žino, ką reiškia žodis depiliacija (sumanesni ar smalsesni galbūt žino net ir tai, ką reiškia epiliacija), bando suvokti, kodėl toks svarbus dalykas moterims yra manikiūras (čia negaliu neprisiminti anekdoto: klausimas moteriai: ką rinktumėtės - taiką žemėje ar amžiną manikiūrą... tai kokią spalvą pasirinktumėte? Štai kur klausimas! :D ), kiek pažengusi grožio chirurgija ar kokios technologijos leidžia pavyzdžiui be jokių operacijų pakoreguoti kūno matmenis ir formas (net jei jomis pasinaudojus į mašiną tenka įsliuogti gulsčiomis ir tik ant galinės sėdynės. Beje, tai ne anekdotas, o labai gyvenimiška vienos moters patirtis). Tačiau tuo viskas ir galėtų baigtis. Bet ne, jiems to nepakanka! Drįsta patarinėti dėl nagų formos, spalvos, kremų, tušo šepetėlio ar lūpų dažų atspalvio. Ką jie sau leidžia!? Na, dar jei kokie stilistai/madistai ar kitą panašų amatą kremtantys - velniai nematė... Bet jei jie - ne specialistai, kaip gali imtis spręsti manikiūro klausimus ar dar baisiau - nuspręsti savo nuožiūra pakoreguoti jūsų garderobą: šitus džinsus išmesti, batelius palikti...šiuos atiduoti draugei-priešei, o šiuos - labdarai į humanyną.
"Kosmetologijos kabinetas, drabužių parduotuvės, klausykla, gimdykla, vonia, banko vadybininko kabinetas, rinkimų balsavimo kabina - absoliučiai privačios teritorijos, kur patenkama tik su leidimais ar kvietimais. Ir tik jūs galite spręsti, ar ten įsileisti kitą, kad ir koks artimas bei mylimas tas kitas būtų! Ir kai kuriems dalykams verčiau likti moterų reikalais. Cosa nostra." - pasirašau po kiekvienu šiuo žurnalistės žodžiu! Juk turi būti kažkas šventa!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą