#ContactForm1 { display: none ! important; }

2013 m. gegužės 5 d., sekmadienis

Kokia kalba kalba Jūsų meilė..?

Šiandien be abejonės ypatinga diena - saulėta, šviesi, sklidina gerumo Mamyčių diena. Tikiuosi tarp čia užsukančių neatsiras nė vieno, kuris būtų tai pamiršęs ;) Nors mažai keičiamės mes nuo tų praeitų metų palinkėjimų ir gero žodžio mamai, turbūt ne taip labai ir pačios mamytės pasikeičia, bet tas kasmetinis ritualas, savotiškai malonus. Nors aš, aišku, už tai, kad gerus žodžius ir meilę reikia sakyti/rodyti ne tik tada, kada kalendoriaus lapelis nudažomas rausvai :)

O jei jau prakalbom apie meilę (visai nesvarbu kam - mamai, draugui, antrai pusei ar pačiam sau), žinojote, kad egzistuoja penkios meilės kalbos? O taip, būtent penkios ir anot psichiatrų, psichologų ir kt. protingų žmonių, visai ne iš piršto laužtos: Meilės kalba nr. 1 - palaikymo žodžiai, Meilės kalba nr. 2 - laiko leidimas kartu, Meilės kalba nr. 3 - dovanos gavimas, Meilės kalba nr. 4 - paslaugos, Meilės kalba nr. 5 - fizinis prisilietimas.
Taigi, kaip atpažinti savo pagrindinę meilės kalbą? Kalbant apie porą, šeimą ar sutuoktinius knygos ("Penkios meilės kalbos") autorius G.Chapman'as siūlo tris būdus:
  • įvardinti, ką antra pusė daro arba nedaro ir kas tame elgesyje jus skaudina labiausiai? Priešingybė tam tikriausiai yra jūsų meilės kalba.
  • Ko dažniausiai prašote savo antrosios pusės? Greičiausiai tai leistų pasijusti mylimam.
  • Kokiu būdu paprastai rodote savo meilę? Tai gali būti nuoroda į dalykus, kurie leistų jums jaustis mylimam.
Jei jums atrodo, kad vienodai svarbios yra dvi meilės kalbos, t. y. abi daug ką jums sako, gali būti, kad esate dvikalbis. Tuomet juo lengviau jūsų antrai pusei :) Tai leis turėti du pasirinkimo variantus ir jie abu aiškiai bylos meilę jums.
Aišku, galite sakyti, kad visa tai nesąmonė, kad tai tik eilinis daugžodžiavimas ir manipuliavimas meilės tema. Jūs turite tokią teisę! Bet jei geriau įsiskaitytumėte, manau, atrastumėte bent kruopelę tiesos ar to, kas priimtina pačiam. Juk nereikia iš naujo įrodinėti, kad žmonijos gyvavimo variklis yra troškimas būti artimam kam nors ir mylimam.
Kiekvienas mūsų bet kokią informaciją suvokia savitai, ją virškina, perdirba ir transformuoja kartais į tokias neįtikėtinas formas! Taigi visos knygos, straipsniai, užrašai - tai ištisi klodai interpretacijoms. Bet jei tą informaciją gebate suvokti ir pritaikyti sau, galima manyti, kad ji atliko savo pagrindinį darbą - suteikė naudos ar bent pastūmėjo naujo kelio ar takelio link.
Žinote, man labai patinka J.V. Gėtės mintis: "Žmogui nepakanka kaupti žinias, reikia mokėti iš jų gauti palūkanas".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą